A mi ovink

Óvodánk egy csoporttal működik, melyet három óvónő visz és egy segítő. Két állandó délelőttös óvónő fogadja a gyerekeket reggel, napközben kapcsolódik be a közös munkába a délutános óvónő, aki ebéd után veszi át a délutános csoportot. A három óvónő alkotja a nevelőtestületet, s minden nevelésre, pedagógiára közvetve vagy közvetlenül kiható kérdésben az általuk alkotott konferencia vezeti az óvodát.

 

Az óvodaérettségről

Összhangban a pedagógiai programmal a gyermekek jelentkezését négy éves koruk betöltése körül tudjuk fogadni. Ennek magyarázata, hogy a gyermekek általában 4 éves koruk körül válnak éretté arra, hogy egy közösségbe beilleszkedjenek. Elválni az édesanyától, új szokásokhoz, szabályokhoz alkalmazkodni, konfliktushelyzetekkel megbirkózni nem könnyű feladat egy ilyen kicsi gyereknek. A tapasztalat is azt mutatja, hogy még az “edzett” testvérgyerekeknek sem könnyű ez. Tehát a 4 éves kort preferáljuk, bár tudjuk, hogy a társadalmi szokások és szabályok nem nagyon teszik lehetővé a családok számára, hogy az édesanyák hosszú éveken át otthon maradjanak a gyerekekkel. Mégis mindenkit arra biztatunk, hogy ha egy mód van rá, akkor a gyermek ne kezdjen korábban óvodába járni.

A felvételről a mindenkori nevelőtestület dönt.

 

Kiknek ajánljuk?

Óvodánkat mindazon családok számára jó szívvel ajánljuk, akik nyitottak és elfogadóak a Waldorf-értékek iránt, akik számára biztonságot jelent egy egyéni ritmusú, nem siettetett fejlődési út, és akik elkötelezettek a közösségi élet és szerepvállalás iránt.

Reklámok